Характерният им дизайн ги издава и те не приличат визуално на нито едни безжични Bluetooth слушалки на конкурентни марки. Познахте ги, това в ушите ми са Sony WF-1000XM3. В първата част на видео ревюто което Digital.bg им посвети, спряхме шпоглед върху видимото за очите. Разгледахме какво включва окомплектовката, в която Sony ни предлагат слушалките. 

Поговорихме си за използваните в корпуса материали, размерите и за някои конструктивни специфики. За пропусналите да гледат видеото, директен линк има тук долу. А сега ще продължим напред с техническата и меломанска част от обзорното ни видео.

 

Вижте още видео ревюто: Sony WF-1000XM3 - Иновативни TWS слушалки

 

По корпуса на слушалките няма никакви механични бутони, има сензорни контролни панели и по още един сензор, който разпознава кога слушалките са в ушите ви. Идеята е веднага щом ги свалите, те да паузират съдържанието което сте си пуснали. Връщайки ги в ушите си, плейърът стартира от мястото на паузата. Докато ги тествахме, включително тренирайки във фитнеса, докато телефона е на около 15 метра от нас, не се сблъскахме със сривове на мрежата.

 

 

За разлика от масовите Bluetooth слушалки при които смартфонът се свързва с едната слушалка, а тя с другата, тук технологията е малко по-различна и много по-съвършена. Всяка от слушалките се свързва отделно със смартфона и така Bluetooth 5.0 връзката е много по-качествена. Един съвет, който ще ви дадат и самите Sony в туториъл в приложението си. За да поставите правилно слушалките, корпусът им първо трябва да бъде надолу, а след това да се измести нагоре, за да пасне анатомично най-добре към ухото ви.

Тази кръгла част в корпуса на слушалките е споменатият преди малко сензор. При дясната слушалка с единично натискане избирате Play и Pause, а с двойно за следваща песен. Ако натиснете сензора на лявата слушалка ще активирате функцията за шумоподтискане, която ще разгледаме подробно малко по-късно. Ако задържите сензора пък ще извикате на помощ гласовият асистент на Google. Кажете  OK Google и можете да зададете най-разнообразни въпроси на онлайн помощника си. Момент - ако сте левичари, съвсем логично е това разположение на функционалностите да не ви е толкова удобно. Sony са помислили за това и ви дават възможност от приложението на смартфона си да промените функциите на двете слушалки.

 

 

Може да не са най-High-end слушалките които сме тествали, но със сигурност са най-високотехнологичните и иновативни слушалки, които днес можете да намерите на пазара. И в самият край на ревюто ни, няколко думи за батерия, която заслужава внимание. Sony WF-1000XM3 има общо 3 батерии. Производителят заявява 6 часа време за работа с едно зареждане и тестовете ни показват, че това е 100% вярно. Единствено трябва да сте изключили шумоподтискането и силата на звука да е на 50%.

С включено шумоподтискане и увеличен на максимум звук, капацитетът спада до 4 часа. Но, това не е целият капацитет от автономност с който разполагате. До тук говорихме само за заряда на акумулаторите в слушалките. Освен него, кейсът има голяма самостоятелна батерия, която позволява още 3 пълни зареждания на слушалките. Така максималният капацитет на автономност скача до 24 часа или 16 часа с шумоподтискане и максимална сила на звука. Ако останете пък без какъвто и да е заряд, Sony WF-1000XM3 имат Fast Charge функционалност, която ви позволява осредствим кейса сам оза 10 минути да ги заредите до толкова, че да слушате 90 минути музика.

Един от основните акценти в Sony WF-1000XM3 е тахната шумоподтискаща функция, която изобщо не е обикновена. Тя е толкова интересна и функционална, че на нея Digital.bg отдели цяло едно видео ревю с тестове, впечатления и съпоставки. Очаквайте го!