ZTE е алтернативен китайски производител на смартфони, който разчита основно на активността на потребителите на местния пазар, за да генерира приходи. Компанията вече изрази желание да представи собствени устройства с 5-нанометровия процесор Qualcomm Snapdragon 888. Допълнително ще разберем точно кои нови модели ще са базирани на хардуера. 

Първоначалните очаквания са ZTE Axon 30, Nubia Red Magic 6 и Nubia Z Series да са някои от смартфоните, които използват новия флагман процесор на Qualcomm. Лично президента на Terminal Business Unit дивизията на ZTE, Ни Фей разкри малко повече детайли за стратегията на китайския производител. От думите му разбираме, че скоро ще видим устройства от второ поколение, които имат камери вградени в дисплея.

Ни Фей не се ангажира с конкретен времеви период, но изрази увереност, че ZTE ще изненадат приятно потребителите с възможностите на новта технология. Подобни иновации могат да позволят на китайкия бранд да стане по-влиятелен фактор в страните от западния свят.

 

 

Припомняме ви, че ZTE Axon 20 може да се похвали като първото мобилно устройство с камера в екрана. Все пак се оказа, че качеството на снимките не е толкова добро, както при конвенционалните сензори. Китайският производител вече работи, за да отстрани този проблем.

Ако всичко върви по план ZTE Axon 30 ще има още по-добра камера технология, която отстранява проблемите на първата версия на сензора. Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888 процесор.

На този етап няма друга компания, която да е представила смартфон с камера в дисплея.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за вграждането на селфи камерата под дисплея