Със сигурност сте чували за героя от древногръцката митология, който носел името Икар. За да избяга заедно с него от злият цар Минос, баща му Дедал създал крила от пера и восък с които да отлетят от остров Крит.

Икар обаче не послушал съвета на баща си да не лети близо до слънцето, то разтопило восъка от крилата му и героят паднал и загинал в морето.

Много години по-късно, хората вече могат да летят. Не с пера и восък, а благодарение на много по-високотехнологични устройства, но летенето си остава също толкова опасно.

 

 

В това ще се уверите във видеото, което сме приложили над тази статия. Там ви показваме нелепа катастрофа с Ховърбайк за $150 000, за която е виновен само и единствено пилотът, който действа неразумно, вдигайки ръка в знак на победа.

Да, но победата е краткотрайна, защото по този начин губи баланс над мощната машина и само след няколко секунди е на земята. За щастие жив, но не особено щастлив.

 

Интересната джаджа се казва Hoversurf и е дело на едноименн а руска компания, която продава тези скъпи играчки в Обединените Арабски Емирства, където за някои хора $150 000 си е направо скромна сума.

 

 

Такава летателна машина има и Дубайската полиция, която е известна в целия свят със скъпите си превозни средства.

Летящият мотоциклет тежи 114кг. и може да вдигне скорост от 86км/ч. Футуристичният Hoverbike може да извършва полети с продължителност между 10 и 25 минути, като има вариант който може да се приземява и върху вода.

Ако полетът беше осъществен с такъв, може би последиците за превозното средство от видеото, нямаше да са толкова фатални.

 

Още от Digital.bg: Може ли влак да се движи без релси? (Видео)