Zoom могат да се похвалят с впечатляващ ръст в популярността от началото на календарната година досега. Атрактивната платформа за видеоконференция се възползва максимално от социалната дистанция. Въпреки някои проблеми със сигурността, които възникнаха в началото на 2020г. доста хора продължават да разчитат на Zoom за ежедневната си комуникация.

Разработчиците на приложението положиха много усилия, за да отговорят на високите изисквания на своите потребители по отношение на сигурността. Zoom наеха външни специалисти, за да превърнат този компонент от недостатък във водещо предимство на мобилнoтo приложение. Определено можем да кажем, че успяха с тази амбициозна задача.

Последното обещание на Zoom, което очакваме с нетърпение обещава да подoбри значително сигурността на профилите. Скоро ви информирахме, че функцията за криптиране на разговорите в Zoom ще е достъпна до броени дни. Тази иновация най-накрая е налична за потребителите и това ще сложи край на дългия процес на оптимизация на приложението, който започна още през март.

 

 

Компанията потвърди с официално изявление премиерата на дългоочакваната "Еnd-To-End Encryption" (E2EE) функционалност. Тази система ще предпазва, както обикновените потребители, така и собствениците на платени акаунти.

Администраторите на акаунти ще могат да активират функцията от специален уеб панел, като крайните потребители трябва също да го направят от менюто на Zoom. След като стартирате разговора нито един от участниците няма да има достъп до уникалните E2EE ключове за сигурност.

Данните няма да се съхраняват дори в сървърите на Zoom. Опцията за криптиране на разговори е оптимизирана за Zoom 5.4.0 версията на приложението за Mac и Windows, както и за Android версията на Zoom. Собствениците на устройства с iOS ще трябва да изчакат, тъй като се очаква одобрение от Apple.

Добре е да знаете за някои ограничения на E2EE функцията, която например няма да ви позволи да използвате Breakout Rooms, Cloud Recording, Live Transcription, Polling, 1:1 Private Chat и Meeting Reactions. Допълнителна интеграция се очаква едва през следващата година.

 

Още от Digital: Полезни съвети за безплатните приложения за видео чат – Zoom, Skype, FaceTime