Zoom са предпочитано приложение за видеоконференция, както сред бизнес средите така и сред обикновените потребители. Разработчиците постоянно търсят начини как да подобряват възможностите на платформата, за да привличат още по-голяма аудитория. Следващата стъпка за развитието на Zoom е придобиването на Five9 в сделка, чиито финансови параметри ще достигнат до $14.7 млрд.

Сумата ще бъде платена изцяло с акции на борсата, като Five9 специализира в създаването на софтуерни решения за кол центрове. Представителите на бизнеса комуникират основно по този начин и придобиването на компанията ще позволи на Zoom да се развива в подходяща посока. След като сделката бъде финализирана Five9 ще се превърне в независимо оперираща дивизия на Zoom.

 

 

Придобиването ще позволи на Zoom да предложи оптимално решение за всички представители на бизнеса, независимо от техния размер. Всяка акция на Five9 ще бъде трансформирана в 0.5533 акции нa Zoom. Сделката трябва да бъде финализирана през първата половина на 2022г., съобщава ZDNet.

Инвестицията ще позволи създаването на още по-добра платформа за комуникация, която е базирана на модерната философия на Zoom. През последната година aкциите на борсата на Five9 се увеличиха от $120 до $198 през февруари. В момента стойността им е около $177. 

 

Още от Digital: Zoom добавиха нови лицеви ефекти за персонализация на видео разговорите