Стрийминг услугите се радват на голяма популярност, тъй като предоставят бърз достъп до любимото ни съдържание от всички устройства, които използваме. По този начин независимо къде се намирате можете да стартирате любима песен, филм или дори да играете с платформи като Steam. През последните тримесечия друга услуга предизвика впечатляващ интерес по цял свят и това е Netflix.

Темповете, с които се развива видео платформата продължават да бъдат изключително агресивни. С всяка година се увеличава бюджета за снимане на оригинално съдържание. Netflix полагат много усилия, за да привлекат към себе си големи актьори, режисьори и продуценти, които допълнително да допринесат за успеха им.

Вероятно най-добрия пример в това отношение е "The Irishman" на легендарния Мартин Скорсезе.

Това е една от най-добрите ленти за изминалата година, която обаче предизвика противоречиви критики, заради факта, че е продукция на Netflix. Много критици и анализатори са на мнение, че именно това е причината "The Irishman" да не получи някои от най-престижните награди, които се очакваше.

 

 

Американската филмова гилдия е особено крайна в отношението си към филми от тази категория. Наградите Оскар се присъждат единствено на продукции, които са прожектирани във филмовите салони и не толерират съдържанието от стрийминг услуги.

Водещото изискване за получаване на дадена номинация е съoтветната лента да бъде излъчвана в поне седем дни в киносалоните в Лос Анджелис. По този начин традиционно се изключват филми правени за Netflix. Сега разбираме за интересна промяна, която ще позволи на журито да номинират и дигитални продукции.

Информацията бе потвърдена от Американската филмова гилдия, които споделиха, че временно ще премахнат ограничението. Причината е разпространението на коронавируса. Това означава, че продукциите правени за стрийминг платформи ще имат възможността да получат Оскар при следващото издание на наградите, съобщава CNet.

Със сигурност това е добра новина за потребителите, които ще могат да се насладят на още по-разнообразно съдържание. Другата промяна е свързана с обединяването на настоящите статуетки за "Sound Mixing" и "Sound Editing" в една категория, а именно Best Sound.

 

Още от Digital: 5 уеб сайта за намиране на нови филми