Смартфоните са неизменна част от ежедневието ни и много от нас обичат да ги използват преди да заспят или веднага след като се събудят. Експерти от консултантската фирма Deloitte проведоха интересно проучване, с което искат да проверят колко от нас работят със смартфона, докато са в леглото си. Данните разкриват, че броя на потребителите, които го правят е необичайно висок, предаде BusinessInsider. 

 

Oказва се, че един от всеки трети човек използва смартфона през нощта, за да чете статии в интернет, да отваря мобилни приложения или дори да отговаря на имейли. В проучването им се включват около 4000 доброволци. Едва ли е изненадващо, че тази тенденция е най-ясно изразена при по-младите потребители. Резултатите на Delloite показват, че 50% от участниците на възраст между 18 и 24 години редовно използват смартфона в леглото. За сравнение тази стойност е 14% за хората, които са на над 65 години. 

 

Най-често използваме смартфона през нощта, за да четем текстови съобщения или да проверяваме нотификации от социалните мрежи. Според данните 52% от анкетираните проверяват мобилното устройство до 15 минути след като се събудят. В същото време 58% от тях признават, че работят със смартфона си приблизително 30 мин. преди да си легнат. Проучването е ясно доказателство, че това е широкоразпространена тенденция сред потребителите.

 

Вижте защо не е добре да използваме смартфона си преди да заспим