Apple няколко пъти се озоваха в центъра на конфликт, който бе предизвикан от умишлено забавяне на по-старите версии на iPhone. Основните аргументи на компанията за подобни действия са свързани с желанието да удължат жизнения цикъл на батериите. Забавянето на производителността на смартфоните е направено умишлено с целта да се предотврати загряване и дефекти с батерията.

Излишно е да казваме, че много хора останаха недоволни oт действията на Apple. Ако имате iPhone от старите генерации може да изпробвате лесен трик, за да подобрите скоростта на смартфона. Френските регулатори вече глобиха Apple с $27 млн.заради сходни обвинения, че забавя умишлено работата на устройствата.

Компанията също така е принудена да се съобрази с предписанията на властите. Именно заради това Apple гарантира, че устройствата оперират на оптимална честота в страната. Не е необходимо да живеете в тази държава, за да се възползвате от последните събития около компанията.

 

 

Aко промените местoположението на своето устройство от настоящата локация на Франция това ще подобри скоростта на работа. Причината е, че Apple са поели ангажимент да не вредят умишлено на производителността на по-старите версии на iPhone.

Така например бенчмарк резултати показват, че iPhone 7 отчита резултат от 286 632 точки в Geekbench 5. Смяната на държавата на Франция, обаче автоматично увеличава тази стойност до 298 32, съобщавa KnowTechie. За да промените локация от смартфоните на Apple трябва да въведете името си в менюто с настройки.

След това изберете последователно Media & Purchases > View Account и Change Country and Region.

 

Още от Digital: Apple увеличават с 20% продукцията новите модели iPhone през 2021г.