iPhone 12 се превърнаха в една от най-дискутираните теми в индустрията през последните седмици. От една страна компанията привлича внимание с уникален дизайн и мощен хардуер. В същото време Аpple изненада мнозина с решението да премахне аудио слушалките и зарядните устройства от комплекта на iPhone 12.

Независимо от това представителите на серията представляват първите 5G смартфони на компанията и са най-добрите модели от iPhone серията досега. Една от интересните иновации свързана с устройствата са аксесоарите MagSafe, които се закачат с магнит към задната част и предлагат различни функционалности.

Аpple се надява да провокира голям интерес сред потребителите и да превърне MagSafe в допълнителен източник на приходи. Идеята на компанията определено е атрактивна и крие потенциал да улесни собствениците на iPhone 12. Сега разбираме за една функционалност, която малцина очакват в устройствата още повече, че Apple не са споменавали нищо за подобна технология.

Данните са генерирани от документи на компанията пред регулаторите от комисията по комуникация FCC, съобщава TheVerge.

 

 

Oказва се, че устройствата от серията включват скрита поддръжка за обратно безжично зареждане, което позволява да захранват външни аксесоари. iPhone 12 разполага с вграден трансмитер и приемник за индуктивно зареждане, като все още не знаем как Apple смятат да се възползват от тази функционалност.

На пръв поглед най-подходящо обраното безжично зареждане може да бъде за захранване на AirPods или дългоочакваните AirTags. Това са умни стикери, които ще бъдат програмирани да изпълняват различни действия. Apple също така ще продават MagSafe аксесоар, който предлага възможност за безжично зареждане с Qi стандарта.

Документите подадени от Apple за стандартизиране на iPhone 12 показват, че освен десктоп опцията за безжичен трансфер на енергия смартфоните поддържат възможност за 360 kHz захранване на аксесоари. Всички модели на iPhone 12 споделят тази характеристика.

Аpple изглежда имат собствени планове за функцията, което е причината да не са коментирали официално този компонент на смартфоните. Toва означава, че собствениците на устройствата ги очакват допълнителни изненади от компанията през следващите месеци.

 

Още от Digital: Смартфоните със 100W безжично зареждане ще са факт през 2021г.