Аpple Watch вече се утвърди като един от най-успешните продукти в историята на компания. Устройството на практика революционизира сегмента на умни часовници.

Новите версии на Apple Watch продължават да регистрират впечатляващи продажби и са най-продаваните устройства в тази пазарна ниша. Очакванията са Apple Watch 6 да има по-бърз процесор и по-добро водоустойчиво покритие.

Премиерата отново ще бъде през есента, като тепърва ще разбираме повече за подобренията, които ни очакват в новия часовник на компанията.

Настоящият главен дизайнер на Apple, Имран Чаудри разкри любопитни детайли около разработката на първото устройство с този бранд.

Той е участвал активно в екипа създал оригиналния Apple Watch и е нарисувал много от първоначалните скици. Успоредно с това той допълни, че първата версия е била проектирана на базата на прототип от шеста генерация на iPod Nano.

В този случай дизайнерите поставят тялото на музикалния плейър директно върху каишка за часовник, за да видят как би изглеждал подобен продукт, съобщава PоcketNow.

 

От думите на Имран Чаудри разбираме още, че са почерпили вдъхновение от Apollo мисиите на NASA в създаването на смарт часовника.

Той даде пример каишките за Apple Watch, които взаимстват дизайнерски линии от Velcro Speedmaster, които са използвани от астронавтите.

Изчистеният дизайн и смарт механизма за прикрепване към тялото на умния часовник работят по сходен начин. Малко известен факт е, че първоначалното име на Digital Touch функцията на Apple Watch е имала съвсем различно име в началото.

В този случай вдъхновението идва от един от култовите филми на Стивън Спилъбрг, а именно Extra-Terrestrial (ET). Името е избрано като символ на новата форма на емоциoнална връзка с устройството, която създават.

Трябва да отбележим също, че Apple създават много прототипи преди да представят финалната версия на оригиналния Apple Watch.

Оптимизирането на софтуера и гласовата услуга Siri също са били един от приоритетите в ранната фаза на разработка на часовника, който промени изцяло индустрията. В момента почти всеки втори умен часовник на пазара е Apple Watch.

 

Oще от Digital: Аpple изместват част от продукцията на AirPods, iPad, Apple Watch от Китай в Тайван