Съоснователят на Microsoft е екстравагантна личност, която отделя все повече от свободното си време за филантропия. Бил Гейтс вече разкри плановете си да напусне своя пост в борда на директорите на компанията и да се фокусира върху други проекти. За в бъдеще цялата му активност ще бъде насочена върху проектите на oрганизацията "Bill and Melinda Gates Foundation". Един от най-богатите хора на планетата отделя внушителни средства, за да се справи с най-големите хуманитарни проблеми, пред които сме изправени.

 

Разпространeнието на коронавируса продължава да е най-дискутираната тема в публичното пространство. Епидемия с подобни мащаби изненада милиони хора по цял свят, но е концепция, която не е непозната за учените. Добър пример в това отношение е именно Бил Гейтс, който в свое изказване по време на TED пресконференция дискутира подобен вирус. Видеото е публикувано през 2015г., като вече има повече от 5 милиона гледания и ни показва Бил Гейтс, който твърди, че трябва да се страхуваме повече от вирус, отколкото от ядрена война.

 

 

На пръв поглед твърдението му звучи странно, но с оглед на темповете, с които се разпространява Covid-19 думите му определено са доста логични. Бил Гейтс също така е категоричен, че света не е подготвен за пандемия от подобен тип, съобщава PhoneArena. Учени и епидемолози от доста време ни предупреждават за внушителните опасности, които крие такава заплаха. Създателят на Microsoft е един от първите хора в технологичната индустрия, който се опита да обърне внимание на проблема с бъдеща епидемия от вирус в световен мащаб.

 

Още от Digital: Бил Гейтс разкри защо планира да дари богатството си от над $90 млрд.