Все по-голям брой потребители проявяват интерес към възможността да генерират виртуални валути по цял свят. Това е свързано с първоначална инвестиция, изграждането на мощни компютърни конфигурации и постоянен достъп до интернет. Дори да се погрижите всеки един елемент от системата ви за генериране на криптовалута никога не можете да сте на 100% предпазени от различни заплахи. От DigitalTrends сега информират за наличието на доста неприятен зловреден софтуер

 

 

Оказва се, че програмата е инфектирала повече от 415 хил. рутeра по цял свят, което е изключително тревожно. Основната причина е, че към всяка мрежа е можело да има свързани десетки устройства, което затруднява изчисление от на жертвите. За първи път експертите откриват доказателства за зловредния софтуер и оттогава досега броя на компютрите, които са инфектирани с него се е удвоил и засяга потребители на различни континенти. 

 

 

Вече има доказателства за доста инфектирани машини в Европа и САЩ, но също в Латинска Америка и Азия. Все още няма решение, което да се противопостави на зловредния софтуер. На практика програмата позволява от разстояние хакери да инсталират външно приложение и да имат достъп до поверителните данни в устройствата. Ако и вие сте отделили сериозни средства, за да генерирате криптовалута трябва да сте много внимателни, за да се предпазите от подобни заплахи в интернет.

 

Още oт Digital: Цената на биткойна достигна до най-ниското си ниво от година насам