ZEISS е добре познато име във фотографията най-вече заради впечатляващото качество на своите обективи. Компанията също така си партнира с някои водещи производители на смартфони и осигури оптиката за премиум модели на Sony и Nokia. Сега вниманието ни е привлечено към поредния атрактивен продукт на ZEISS.

Всъщност компанията представи иновативния ZEISS ZX1 още преди две години, но едва сега устройството вече може да бъде поръчано от търговската мрежа на B&H Photo, съобщава TheVerge. Този модел е фокусиран към професионалистите и ще предложи няколко уникални характеристики. ZEISS ZX1 е компактен фотоапарат, който разполага с 35mm f/2.0 full-frame сензор с 37МР резолюция.

Самият обектив е част от ZEISS Distagon серията на компанията и също така е допълнен от електронен визьор с 1080р резолюция и бутони за управление на апертура, ISO и скоростта на затвора. Потребителите могат да разглеждат заснетото съдържание на 4.3-инчов тъчскрийн екран в задната част.

 

Любопитна подробност е, че ZEISS ZX1 работи с модифицирана версия на Android. Снимките и клиповете се записват локално на SSD диск с капацитет от 512GB. Moжете лесно да споделяте файловете с Wi-Fi и Bluetooth, но също да ги прехвърляте на външен носител, чрез USB Type-C порт.

Бъдещите собственици на компактния full-frame фотоапарат ще могат да се възползват и от предимствата на предварително инсталирания софтуер Adobe Lightroom. Taка ще могат да редактират съдържанието директно от самото устройство.

ZEISS ZX1 e интересно решение, което несъмнено грабва внимание с 35mm full-frame сензор и смарт функционалностите, които предлага на потребителите.

 

 

 

Още от Digital: Kaкво мисли шефът на ZEISS за мегапикселите в камерите на смартфоните