WhatsApp използваха първите дни на новата година, за да ни информират, че спират поддръжката на популярното приложение за по-старите операционни системи за смартфони. Компанията вече на няколко пъти намекна за подобни планове и те вече са факт. Ако сте собственик на устройство с Windows Phone 7 е добре да знаете, че вече няма да можете да работите с WhatsApp. Aбсолютно същото важи и за смартфоните с BlackBerry 10 и BlackBerryOS, предаде PhoneArena. 

 

Популярното приложение за комуникация няма да може да се използва на устройства с Android 2.1 и Android 2.2. Tрябва да отбележим, че iOS 6 е последната версия на платформата, която поддържа WhatsApp. Тези промени едва ли ще засегнат много потребители, тъй като смартфоните с Android 2.2 и iOS 6 бяха популярни преди шест-седем години. Все пак WhatsApp ще удължат срока за използване на приложението за някои от по-старите платформи с няколко допълнителни месеца.

 

Любопитен факт, е че мобилното приложение бе представено през 2009г., когато 70% от смартфоните използваха софтуер на BlackBerry или Nokia. Днес ситуацията е съвсем различна и почти няма устройство, което да не оперира с Android или iOS. Използването на по-нов софтуер също така ще гарантира по най-добър начин сигурността на личните данни. 

 

Вижте осем трика в WhatsApp, които е добре да знаем