Много хора се притесняват, че постоянния достъп до интернет ги прави по-уязвими за хакерите. Подобни твърдения си имат своите основания и символизират един от най-големите проблеми за онлайн активността на всички нас. Така например много специалисти са на мнение, че трябва да покрием уеб камерата на лаптопа и компютъра, докато го използваме. Повечето вируси и зловредни програми обръщат специално внимание на този ключов компонент от устройствата ни. 

 

Вероятно не сте замисляли, но броя на програмите, на които давате достъп до камерата може да се окаже изключително висок. А какво ще кажете за програма, която незабелязано прониква в устройството ви и в продължение на месеци ви шпионира. При такъв сценарий дори няма да разберете, че някой ви следи, а броя на програмите с тази функционалност е твърде голям, за да бъдете спокойни, информира Mashable. 

 

Това е проблем, на който трябва да обърнете внимание. Слушането на микрофона и следенето на камерата са най-предпочитаните методи на хакерите. Комбинацията между тях може да разкрие много неща за активността и комуникацията ви. Ако подобна информация попадне в чужди ръце това би създало сериозни проблеми на всеки. Именно заради това трябва да бъдем много внимателни, за да се предпазим, докато се ровим в интернет.

 

Вижте защо шефът на ФБР препоръчва да покрие уеб камерата на лаптопа си