Все повече и повече потребители започват да използват инструменти за сигурност в мобилните си телефони, твърди сайтът Business Insider, позовавайки се на проучване на фирмата Harris Poll. Главната причина да започваме да мислим повече за безопасността на данните ни изглежда е фактът, че все по-голяма част от нас използват устройствата си и за професионални цели.

 

Проучването на Harris Poll като цяло показва оптимистични резултати. От него се вижда, че за сравнение с 2015г., през тази, много повече потребители защитават устройствата си с PIN код и пароли, инсталират на устройствата си приложения за заключване и триене на данните от разстояние в случай на загубен телефон и, въобще, са наясно с това колко е важно телефонът ни да използва антивирусен софтуер.

 

Още от Digital: Ново приложение може да сложи край на проблема със сигурността в смартфоните с Android

 

Изглежда заради многобройните случаи на компрометиране на лични данни, отразени от медиите, потребителите вече са добили представа за реалната опасност, свързана с всекидневното използване на смартфони. Нещо повече: в проучването на Harris Poll се стига до извода, че днес голяма част от хората вече са наясно не само с опасността в лицето на хакерите, но и в лицето на правителствата, управляващи страните, в които живеят.