Eксперти на Jon Peddie Research (JPR) прогнозират, че в следващите няколко години ни очаква интересна промяна в навиците на потребителите. Според изчисленията им приблизително 20 млн. души ще преминат към популярните конзоли или геймърски системи, които изискват телевизори до 2022г. Това означава, че все повече хора ще спрат да използват компютри за игри, а ще се възползват от следващото поколение устройства на Sony, Nintendo или Microsoft, за да се забавляват с любимите си заглавия, съобщава tomshardware

 

Другият важен фактор за развитието на тези процеси е популярността на стрийминг услугите. Благодарение на тях можете да стартирате предпочитаните от вас игри на смарт телевизора без да се налага да разполагате със специализиран хардуер. Единственото друго нещо, за което трябва да се погрижите е добра връзка към интернет. Потребителите ще насочат вниманието си към конзолите и алтернативните методи за гейминг и заради факта, че не се очакват сериозни подобрения в представянето на геймърските компютри.

 

Oсезамите подобрения всяка година вече не са възможни, което ще принуди повече хора да преминат към конзолите. За много хора е по-лесно и удобно да използват този тип устросйтва за гейминг, като не бива да забравяме, че също така са по-евтини от геймъските компютри. Иновативните платформи като Google Stadia ще стават все по-популярни и тепърва ще променят изцяло представата ни за начина, по който играем. В този случай е нужно само един клик или натискане на бутон, за да се потопите в геймплея.

 

Още от Digital: Защо компютърните игри са по-добри от конзолните игри