Вече ви информирахме, че смартфоните ще имат сензори за пръстови отпечатъци вградени в дисплея до края на 2017г. Пазарните наблюдатели от няколко месеца водят сериозни дискусии дали Samsung или Apple ще се превърнат в първите компании, които ще предложат тази функционалност. Оказва се, че споровете им са били излишни. Причината е, че най-голяма вероятност да видим първия смартфон със сензор за отпечатък вграден в дисплея има китайския бранд Vivo.

 

Очаква се премиерата на предстоящото устройство да стане факт до няколко месеца, информира AndroidHeadlines. Докато Samsung и Apple са заети с конкуренцията помежду си китайският производител ще успее да ги изпревари, представяйки първия подобен продукт на пазара. Според данните Apple ще станат първата компания извън Китай, която ще предложи тази функция на потребителите си с iPhone 8.

 

 

Tова означава, че въпреки желанието си Samsung ще изостанат значително от своите конкуренти в индустрията по отношение на сензорите за отпечатъци вградени в дисплея. Една от причините е специфичната структура на AMOLED дисплеите, които компанията използва в смартфоните си. Именно това бави навлизането на Samsung в тази нова пазарна ниша. Предстои да видим кой ще е първия техен продукт с тази функционалност.

 

Вижте как бъдещите сензори за пръстови отпечатъци ще могат да разпознават лицата ни