Аpple са най-влиятелният бранд в технологичния свят. Всеки продукт на компанията е символ за луксозен дизайн и оптимално качество. Ако сте собственик на iPhone или iPad имате достъп до най-добрите технологиите в индустрията. Няма как да не ви е направило впечатление, че буквата "i" се използва за обозначение на култовите устройства на Apple.

Tази стратегия води началото си преди повече от две десетилетия, когато е представен iMac през 1998г. Всъщност това е първият технологичен продукт на компанията, който въвежда схемата с "i" в името, която в голяма степен се използва и в продуктите от последно поколение на Apple.

Първият iMac акцентира върху връзката към интернет, предлагайки по-бърз и по-удобен начин за сърфиране онлайн. Стив Джобс сподели на представянето, че иновативния компютър е създаден, за да ни предостави предимствата на безкрайните възможности на интернет.

Буквата "i" символизира интернет, докато "M" oзначава Macintosh в името на революционния за времето си продукт, съобщава MakeUseOf.

 

 

Легендарният основател на Apple акцентира върху още няколко смисъла на "i", които допълват бързата връзка към интернет. Символът "i" трябва да подчертае огромния потенциал на информацията онлайн, която може да бъде достъпна от устройствата на Apple.
Вдъхновението "Inspire" обозначава невероятните технологични предимства заложени в iMac серията от високотехнологични продукти.

Буквата "i" oтчита индивидуалния фактор и възможностите, които се откриват пред потребителите, които използват хардуера на компанията. Компанията винаги се стреми да предлага нещо уникално на своите клиенти, но също да подчертае предимствата на iMac като учебно средство в класната стая и извън нея. Това е "Instruct" елемента от стратегията за "i" екосистемата от устройства.


Още от Digital: Защо Apple няма да представят версия на iMessage за Android