Много компании работят над различни нови технологии, които да улеснят значително работата на потребителите със съвременните мобилни устройства и новия стандарт USB Type-C е последния сериозен опит в тази сфера. Благодарение на него можем да използваме само един кабел за всичките ни нужди като зареждане и трансфер на данни, а също така е съвместим и с по-старите конектори с технологията, което е и другото му предимство. Вече станахме свидетели на първите устройства с него на пазара и тепърва ще виждаме все повече продукти, които са оптимизирани за новия стандарт. 

 

От Mashable сега ни информират, че USB Type-C официално ще поддържа и технологията Thunderbolt 3, което е изключително важен успех за Intel в опита на компанията да превърне този стандарт в следващата голяма революция в индустрията. Основните предимства на тази интеграция са свързани с факта, че тя гарантира скорост за трансфер на данни от 40Gbps, което е два пъти повече от нейната предходна версия и четири пъти по-бързо от възможностите на USB 3.1. За да добиете по-пълна представа трябва да отбележим, че тази стойност е достатъчна да изпратите филм с 4K резолюция за по-малко от 30 секунди, което е доста впечатляващо. 

 

Тhunderbolt 3 също така е в състояние да работи с два 4K монитора едновременно при работна честота от 60Hz и да зарежда осезаемо по-бързо лаптопи с мощност от 100 вата.  Комбинацията между двете технологии е сигурна гаранция, че за в бъдеще ще ставаме свидетели на още по-атрактивни и достъпни устройства на пазара. Можем да сме сигурни, че всички водещи производители ще обърнат внимание на това сътрудничество и ще започнат да представят собствени модели с USB Type-C през следвщата година.

 

Вижте какво трябва да знаем за новия USB стандарт Type-C