Смарт часовниците често са обект на критики, че не предлагат съществени иновации на потребителите си. Въпреки опитите на компаниите спокойно можем да се съгласим, че ситуацията в тази пазарна ниша е именно такава. Големият проблем е, че повечето устройства изглежда ти работят по един и същ начин без значение от софтуера и името на производителя. В същото време много потребители предпочитат да използват смартфоните, вместо да го правят с миниатюрен дисплей на китката си.

 

Едно от новите решения в този сегмент е използването на смарт каишки, които да подобрят функционалността на часовниците и да ги направят по-атрактивни за потребителите, предаде TheVerge. Подобна идея би предложила най-добрите характеристики, както на тъчскрийн дисплеите така и на допълнителните аксесоари за смарт часовниците. Не бива да забравяме, че това е концепция, която би увеличила минимално цената им. Вече има производители, които експериментират с идеята.

 

Умните каишки ще могат да се използват както на най-евтините, така и на най-скъпите устройства. Този универсален компонент също има потенциала да популяризира тази концепция и да отстрани най-големия проблем на смарт часовниците. Подобни иновации могат да увеличат продажбите и да накарат много повече хора да проявява интерес към този пазарен сегмен. Дали умните каишки ще навлезат масово до края на годинат е нещо, което предстои да видим.

 

Вижте най-добрите смарт часовници на пазара през 2017г.