Корейската продукция се превърна в невероятен хит сред потребителите. Атрактивният сюжет вече превърна Squid Game в един от най-успешните проекти на Netflix. Последните данни разкриват, че първият сезон на шоуто вече се оценява на $900 млн.

Стрийминг платформата вече одобри продължение, което вероятно ще превърне Squid Game в още по-голям хит в глобален мащаб.

Дори да не сте имали възможността да гледате дистопичната продукция на Netflix вероятно сте срещали в интернет снимки, мемета и публикации свързани със странните символи на героите от Squid Game.

Популярността на корейското шоу вече стана причина и за първите спекулативни действия с името, които излагат на риск феновете на "играта на калмари". Експерти по сигурността предупреждават за съмнителни приложения разпространявани в Google Play и могат да се превърнат в заплаха за потребителите на Android.

 

 

Експерти по сигурността вече са предупредили Google за поне три приложения с името Squid Game, които имат съмнително поведение, съобщава TechRadar. Въпросните заглавия са регистрирали едва 5000 изтегляния, но привличат вниманието на специалистите на ESET, тъй като съдържат Joker вируса.

Това е една от най-сериозните заплахи за устройствата с Android през последните няколко години. Специалистите са сигурни, че вероятно са достъпни и други приложения с името Squid Game, които могат да навредят на потребителите.

Съмненията им изглежда са основателни, тъй като има повече от 200 приложения в Google Play, които се промотират с популярни символи и герои от Squid Game. Бъдете много внимателни, тъй като някои от тях само за броени дни са преминали границата от 1 млн. иснталации.

Инсталирайте антивирусен софтуер и обръщайте внимание на коментарите качени от други потребители в Google Play, за да се предпазите от подобни приложения.

 

Още от Digital: Как да подобрите сигурността на Android смартфон