Първите тестови версии на Windows 11 вече са достъпни за най-нетърпеливите потребители. Мicrosoft разработват в тясно сътрудничество операционната система с представителите на Windows Insider прогрaмата. Това едновременно ускорява интеграцията на нови функционалности, но също така ни разкрива повече за подобренията, които ще видим в Windows 11.

Oперационната система ще се отличава с различен интерфейс и много допълнителни функционалности. По този начин Windows 11 ще представлява сериозен ъпгрейд над възможностите, които ни предлага Windows 10. Ако сте нетърпеливи да изпробвате софтуера на компютъра ви съветваме да бъдете много предпазливи.

Експерти по сигурността на Kaspersky предупреждават за нова кампания, която може да ви превърне в жертва на хакери. Според информацията е възможно да инфектирате своето устройство със зловреден софтуер, заради фалшиви инсталатори на новата операционна система. От Kaspersky откриват поне един подобен файл да се разпространява онлайн.

 

 

Специалистите на компанията предупреждават, че изпълним файл с името "86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe" може да създаде неочаквани проблеми с компютрите. Големината на инсталационният файл е 1.75GB и на пръв поглед изглежда легитимен.

В крайна сметка се оказва, че това не инсталира системните файлове на операционната система. Вместо това има DLL файл с огромно количество безполезни данни. На екрана ще се появи съобщение, което ви подканва да се съгласите с условията за изпoлзване и да изтеглите съответния софтуер, съобщава BGR.

След това файла започва да инсталира зловреден софтуер. Антивирусната програма на Kaspersky вече е открила множество опити за подобна активност от страна на хакерите. Най-добрият съвет е да изтегляте Beta Installer-и за Windows 11 единствено от официалния сайт на Microsoft.

В противен случай можете да станете жертва на новата заплаха свързана с операционната система.

 

Още от Digital: Windows 11 ще предостави 10 дни за връщане към Windows 10 след ъпдейта