Ако всички се опитаме да живеем живота си като най-добрите версии на себе си, ние бихме се отнасяли към нашите профили в социалните медии  както към нашите гардероби. Бихме подбрали своите приятели и точно както правим със старите си дрехи бихме скъсали връзките си с хората, с които вече не се чувстваме близки.

 

Фактът, обаче, че зад тези акаунти стоят истински хора, усложняват това наше решение, нали? По-точно, чувстваме се много, много виновни, че пренебрегваме бивши приятели. Но тъй като прекарваме изключително много време онлайн, тези наши бивши приятели могат да ни навредят емоционално, а това не е нещо което може да се пренебрегне с лека ръка.

 

За да ни помогнат да почистим списъка си с приятели в социалните медии, от Mashable са потърсили мнението на специалисти. Ето как според тях може да преодолеем този проблем.

 

Вината не е само наша

Вината, че не сме близки с някои от нашите стари приятели не е само в нас, ето защо не трябва да се виним за това. Отношенията между двама души, зависят и от двете страни.

 

Нашият онлайн живот е истинският ни живот

Ние често забравяме, че виртуалният свят е вид разширяване на физическия свят, в който живеем. Хората обикновено имат трудности при определянето на лични граници в онлайн пространството, но това трябва да се прави както го правим в личния си живот и в професионалния си живот.

 

Контактите ни в социалните мрежи също са контакти

За много от нас не всеки, с когото сме свързани онлайн, е човек, с когото сме се срещали в реалния живот. Но въпреки това тези връзки  играят важна роля в живота ни. Хората се нуждаят от контакти и когато връзките с тези контакти се разпаднат, те започват да се чувстват изолирани от обществото. В ерата на социалните медии контактите ни в социалните медии са  част от начина, по който се чувстваме интегрирани в общество. Въпреки това обаче, ако чувстваме някои хора далечни, няма лошо да прекъснем връзка с тях.

 

Страхуваме се от това как пренебрежението на някой в социалните мрежи може да повлияе на това как другите ще ни възприемат

Повечето хора обичат да имат положителен имидж и това се отнася и за присъствието им в социалните медии. Ако обаче съдържанието, което някой споделя онлайн, не е ни влияе положително, то тогава може би е време да преосмислим тази връзка. Това може да отвори място и да даде приоритет на отношенията, които в момента са от значение за нас.

 

Нашите взаимоотношения в социалните мрежи се промениха с течение на времето и онлайн приятелствата също се променят. Преди десетилетие беше нормално и се очакваше да се свържем с близки и далечни хора, но днес тези норми се променят.


Причината е, че трябва да защитим поверителността си. Не би трябвало да се чувствате зле ако прекъсвате връзката си с хора, които са ви далечни и на които не може да имате вяра.

 

Вижте как да разберем какво знае за нас Facebook