Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ включват много подобрения и едно от тях е поддръжката на нова технология за лицево разпознаване на потребителите. Благодарение на нея можете да отключвате смартфоните само с лицето си и това е доста полезна функционалност. Samsung уточниха, че технологията все още не е достатъчно сигурна, за да я използваме за мобилни плащания. Според прогнозите им за отстраняването на този проблем ще са необходими 4-5 години.

 

Изчисленията на Samsung са направени на базата на сегашното състояние на камерите в смартфоните и алгоритмите с машинно обучение. Докато тази технология не стане достатъчно сигурна ще бъде приложима единствено за отключване на дисплея. За извършването на финансови транзакции в момента се използват по-усъвършенствани методи като например скенери за ириса на очите и сензори за отпечатъци, информира PhoneArena.

 

Тези компоненти са много по-сигурни и поне още четири-пет години ще са водещия избор за мобилни плащания. Все пак еволюцията на технологиите може допълнително да съкрати този процес. Samsung планират да имат активна роля в подобряването на възможностите на софтуера за лицево разпознаване. Дали тази технология може да се превърне в най-сигурният биометричен метод за разплащания е нещо, което предстои да видим.

 

Вижте имат ли бъдеще скенерите за ириса на очите в услугите за мобилни плащания