Стив Джобс предизвика истинска революция в технологичната индустрия с премиерата на първия iPhone преди 10 години. Докато всички останали производители се опитваха да представят подобни продукти, за да се конкурират с Apple компанията пусна на пазара и първия таблет. Toзи тип устройства продължават и днес да се радват на голяма популярност сред потребителите и са по-евтини от когато и да било. Малко известен факт е, че Стив Джобс никога не е позволявал на децата си да използват iPad. 

 

Първият таблет бе определен от него като устройство, което е полезно не само за образователни цели, но също за сърфиране в интернет, за игри и гледане на клипове, както и за комуникация с приятелите ни, предаде BusinessInsider. Две години след премиерата на iPad гуруту на Apple бе запитан в интервю дали децата му обожават таблета на компанията. Изненадващо за журналистите Стив Джобс сподели, че на тях не им е позволено да използват iPad, когато са вкъщи.

 

Причината за това решение на Стив Джобс e, че влиянието на таблета върху децата му може да е твърде негативно. Постоянният достъп до мултимедийно съдържание и възможностите, които iPad предлага могат лесно да навредят развитието на децата и да ги направят зависими от iPad. Именно заради това неговите деца са имали забрана да използват таблета, с който Apple за пореден път промениха технологичната индустрия.

 

Вижте нова функция в iOS 10 е била вдъхновена от Стив Джобс