Любителите на игрите дълго време очакваха премиерата на новата конзола на Sony. Петата генерация на PlayStation се отличава с обновен дизайн и по-добър контролер. Най-сериозните подобрения са свързани с хардуера и бързия SSD диск, с който работи Sony PlayStaion 5.

Компанията обещава ексклузивна селекция от заглавия, както и обратна съвместимост с игрите за Sony PlayStation 4. Всичко това обещава впечатляващо забавление на потребителите. но въпреки това изникна неочакван проблем.

Реалните продажби на Sony PlayStation 5 стартираха в средата ноември. но много хора все още не могат да се сдобият с устройството. Още в края на ноември Sony потвърдиха, че наличните количества на PlayStation 5 са почти изчерпани. Ситуацията е усложнена заради невъзможността на AMD да произведат достатъчно количество на процесорите за Sony PS5.

От друга страна се оказа, че потребителите използват автоматизирани системи, за да изкупват за секунди наличните количества и след това конзолата се продава онлайн на много по-високи цени от официално обявените от Sony.

 

 

Компанията работи активно, за да увеличи производствения капацитет на Sony PlayStation 5 и са постигнали договорка с AMD за извършване на повече доставки на процесори през първото тримесечие. Въпрос на време е Sony PlayStation 5 отново да се появи на пазара в достатъчно количество, за да отговори на високото търсене.

Докато очакваме това да се случи вероятно ви е хрумнала идеята, че премиeрата на Sony PS5 aвтоматично ще направи PlayStation 4 по-евтина. За много хора това също е добра възможност да се сдобият с това устройствo. В случай, че планирате подобна покупка вероятно ще останете разочаровани.

Причината е, че Sony спират производството на някои модели на PlayStation 4. Tърговски вериги вече бяха информирани, че няма да получават нови наличности на PS4 500GB Glacier White, PS4 1TB Jet Black, PS4 1TB Glacier White, PS4 2TB Jet Black и PS4 Pro 1TB Glacier White.

Това на практика ще ограничи възможностите да купите PS4 на по-изгодна цена.

 

Още от Digital: Защо има недостиг на Sony PlayStation 5 в магазините