Смартфоните продължават да са предпочитана технологична джаджа за милиони потребители, като много от тях имат по-няколко различни модела. Този фактор, обаче има негативен ефект върху индустрията, тъй като повечето хора не изпитват нужда всяка година да подменят своето устройство. Последните данни на TrendForce разкриват, че се очаква ръст в продажбите на смартфони от едва 2.8% за календарната 2018г. Първоначалните прогнози бяха за доста по-солидно увеличение.

Doogee X53 - 5.3" смартфон с красив дизайн, Android 7.0 и атрактивна цена

 

Основната причина за тези цифри е все по-силната конкуренция между водещите производители, както и насищането на атрактивния пазар в Китай, информира TechRadar. В световен мащаб ще бъдат произведени около 1.5 млрд. смартфона, което е почти два пъти по-малко, спрямо прогнозите на анализаторите от преди няколко месеца. Важен фактор за тази тенденция е увеличението на цената на ключови хардуерни компоненти, което оскъпява крайните продукти и отблъсква много потребители.

 

Doogee BL12000 - смартфонът с най-голяма батерия в света

 

Tрите най-големия производители в индустрията ще запазят доминиращите си позиции: Samsung, Apple и Huawei. Най-ожесточена ще бъде конкуренцията в средния ценови клас, както и сред бюджетните модели. Oт една страна потребителите се интересуват от модели, които са по-евтини, а от друга устройствата в този сегмент започват да предлагат все повече функции от най-скъпите смартфони. Добър пример в това отношение е смартфона Oukitel C9, който се продава на цената на две бутилки вино. 

 

Vernee Mix2 - мощен смартфон с безрамков дисплей и 4200 mAh

 

Това го превръща в чудесен избор за подарък на любимия човек по случай Свети Валентин. Ако се интересувате от подобни предложения ви съветваме да разгледате портфолиото на Smartfonix. Всеки един от моделите им предлага впечатляващо качество и характеристики, но което е по-важно на максимално достъпна цена. Устройствата се поддържат от осигурен сервиз в България и могат да бъдат доставени до дома ви за по-малко от 24 часа при това на цени, които нямат конкуренция в България.

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix