Snapdragon 888 е мобилен процесор, който се използва от повечето флагмани с Android в индустрията. Qualcomm обещават драстични подобрения, свързани предимно с 5-нанометровата производствена технология. Интеграцията на Snapdragon X60 модем гарантира бърза скорост на 5G свързаност и е водещо предимство на процесора.

Архитектурата има осем ядра с максимална работна честота от 2.84GHz. Някои производители, обаче се въздържат от премиерата на смартфони със Snapdragon 888 заради високата цена на процесора. Компаниите предпочитат чипове на други компании или Snapdragon процесори от по-стара генерация, за да представят по-атрактивни смартфони на пазара.

Qualcomm са наясно със ситуацията и подготвят няколко нови модификации на Snapdragon 888. Традицията за актуализирана версия няколко месеца след премиерата на оригиналния процесор ще бъде спазена с  Qualcomm Snapdragon 888 Pro, който ще увеличи работната честота до 3GHz, в сравнение със Snapdragon 888.

 

 

Популярният блогър Digital Chat Station публикува данни за наличието на още два процесора, които носят същия бранд. Разработката ще позволи на Qualcomm да предложат по-достъпни решения на водещите си клиенти. Предстоящите модели ще се казват Snapdragon 888 4G и Snapdragon 888 Wi-Fi.

Както имената подсказват възможностите им за свързване ще бъдат ограничени, тъй като нито един от тях няма да има 5G модем. Първият чип ще е насочен към 4G мрежите и се очаква да провокира вниманието на производителите с Android от средния клас. Snapdragon 888 4G ще бъде още по-евтин и ще ускори навлизането на по-достъпни смартфони с Android на пазара.

Tретият процесор ще е предназначен за бюджетните устройства и ще може да работи единствено с Wi-Fi мрежи. Премиерата вероятно ще е през третото тримесечие.

 

Oще от Digital: Наследникът нa Qualcomm Snapdragon 888 ще използва технология на Leica