МеdiaTek продължават да са един от водещите производители на процесори за смартфони в световен мащаб. Тайванският производител има силни позиции предимно в бюджетния и средния клас. Софтуерните инженери на MediaTek си поставиха амбициозната цел да отстранят един от най-големите проблеми на смартфоните с платформата, а именно бавните ъпдейти. Компанията вече стартира за тази цел инициативата GSM Express. 

 

Tова е проект, чието предназначение е смартфоните с процесори на MediaTek да бъдат актуализирани по-често към новите версии на Android. В случая става въпрос за т.нар. Google Mobile Services сертификат, чиято верификация отнема твърде дълго време и така се бави значително разпространението на актуализациите. Вместо това Google и MediaTek си партнират, за да отстранят проблема с GSM Express, съобщава AndroidAuthority. 

 

 

Компанията вече е отворила няколко центъра за поддръжка в Азия и дори планира да помогне на останалите производители на хардуер. Така например стандартната сертификация на Google Mobile Services отнема около три месеца, но с GSM Express са нужни около седем дни. MediaTek също така полагат допълнителни усилия да ускорят процеса и да гарантират максимално бързи ъпдейтите към Android за другите производители на смартфони.

 

Oще от Digital: MediaTek отчетоха най-високите си приходи от 21 месеца насам