В продължение на години най-смисленият избор при мобилните телефони бяха смартфоните от висок клас. Напоследък обаче има трайна тенденция техните цени да се покачват, а и прекаляват с твърде много излишни функции, които повечето хора никога няма да използват. Затова пазарът постепенно се пренасочва към по-достъпните модели от среден клас, отбелязва AndroidCentral.

 

Пазарът днес предлага много голям избор от достъпни смартфони с много функции и хубави характеристики без да са на високи цени. Вече не е нужно да даваме над 1000 лв., за да имаме много добър смартфон, който да ни върши чудесна работа. Всъщност, можем дори да дадем наполовина по-малко и пак да имаме телефон с модерни функции и характеристики.

 

Вече не трябва да жертваме дизайна

Дълго време дизайнът и качеството на изработката бяха запазена територия за смартфоните от висок клас. Ulefone Power 5 например изглежда много добре и атрактивно и ще се откроява навсякъде. Освен това има 6-инчов дисплей, 6GB RAM, 64GB памет, 8-ядрен процесор и 13000mAh батерия. Ето и нашите впечатления във видео ревюто на Ulefone Power 5.

 

Ulefone Power 5 - Смартфон с 13 000 mAh батерия

 

Има модели като Ulefone T1, Които идват с метален корпуст, ярки цветове и също доста впечатляващи характеристики. Например 8-ядрен процесор, 5.5-инчов Full HD дисплей, 6GB RAM, 64GB памет, двойна камера, а цената му е 469 лв. Ето и нашите впечатления във видео ревюто на Ulefone T1.

 

Ulefone T1 - Смартфон с впечатляващ дизайн и добра цена

 

Камерите също са добри

Разбира се, не можем да очакваме, че телефони, които струват три пъти по-малко от флагманите, ще имат абсолютно перфектни камери. Но въпреки голямата разлика в цените си, те все пак имат доста добри камери. Споменатият вече Ulefon T1 има двойна 16МР камера, а Power 5 има две двойни камери.

Как снима Ulefone T1 - Тест на камера и снимки

 

Вариантите са много и в този сегмент. Все повече модели предлагат двойни камери в най-различни комбинации. Ulefone X например има 16МР+5МР камера на гърба.  Подобна конфигурация има и Oukitel U18, който е с много атрактивна цена.. При това има и голям 5.85 инчов дисплей и изрязан диспей като на iPhone X.

 

Ulefone X - Смартфон с красив дизайн, "Notch" дисплей и двойна камера

 

Спестените пари може да се ползват за друго

Ако дадем 1500 лв. за смартфон от висок калс, след това трябва да даваме още пари за кейс, протектор, аксесоари и какво ли още не. Ако си купим телефон от среден клас, можем със спестените пари да си вземем всичко необходимо, дори да почерпим за новата покупка и пак ще ни останат още пари.

 

Вижте: 5 удароустойчиви и водоустойчиви смартфона на българския пазар, които заслужават внимание

 

Кой смартфон да изберем

Както винаги, няма точен и универсален отговор на този въпрос. Всеки човек има различни изисквания и нужди и именно затова има толкова много разнообразие от смартфони. Голямата конкуренция на пазара води и до доста голямо разнообразие в цените. Има ситуации, в които два пъти по-скъпи модели имат два пъти по-слаб хардуер. Затова не трябва да бързаме с покупката, а да разгледаме внимателно моделите в ценовия диапазон, който сме си избрали и да изберем този, който е най-подходящ за нашите нужди.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix