Много от съвременните смартфони се задвижват от супер мощни процесори, дисплеите им имат невероятно висока резолюция, камерите им са по-мощни от тези на един фотоапарат, а някои от характеристиките им са доста футуристични и едва ли някога ще имаме нужда от тях. Затова и въпросът, който е разумно да си зададем преди да купим следващия си смартфон е: „Нуждаем ли се от цялата тази мощ и всички тези възможности, защото те си имат цена?“

 

Според Android Pit, един достъпен смартфон, като Revo Power, Honor 8 или Moto G4 Plus, би задоволил всички наши нужди в ежедневието ни. Въпреки, че телефонът е символ на статус, а не само средство за информиране, комуникация и забавление, няма да си купите Ferrari само, за да отидете до магазина, нали?

 

Нека видим, защо смартфоните от среден клас са най-добрия избор в момента.

 

Ето кои са смартфоните с най-мощни батерии и две SIM карти

 

Огледайте смартфона, който използвате в момента, за да знаете какво ви трябва

Опитайте този прост съвет, той със сигурност ще ви помогне да се ориентирате от какво точно имате нужда. Опитайте се да си отговорите на въпроса, доволни ли сте от вашия настоящ смартфон и използвате ли пълния му потенциал?

 

10 неща, които трябва да имаме предвид преди да си купим смартфон

 

Разгледайте приложенията, които сте инсталирали на телефона си и ги класирайте по ред на използване. За повечето хора, трите най-добри приложения обикновено са: Facebook (Messenger), Instagram и Snapchat. Макар да е вярно, че приложението Facebook консумира много ресурси, то работи също толкова добре и на по-евтин смартфони.

 

Що се отнася до игрите, които се предполага, че се нуждаят от мощ до краен предел, според проучване на анализаторите от androidpit, най-изтегляните игри от Play Store ще се представят абсолютно гладко и на телефон от среден клас. Вярно е, че с най-взискателните игри като Asphalt 8 или Real Racing 3, ще се забавлявате най-добре на устройство от висок клас, но можете да получите прилично изживяване и на среден клас телефон.

Опознайте вашия телефон по-добре

Има хора, които са фенове на фотографията, както и такива, които държат на мощните игри. За тях очевидно хардуера (камера, процесор и GPU) е важен фактор. Така например, най-добри резултати във фотографията могат да бъдат постигнати само с висок клас устройства като Google Pixel, HTC 10 или Samsung Galaxy S7 Edge. Но понякога може да откриете скрит скъпоценен камък в устройство от среден клас, като Revo 555, Revo Power Moto G4 Plus, LG G5, Sony Xperia X Compact или Honor 8. Нали е казано „най-добрата камера е тази която носим в себе си“.

 

По-голямата част от хората са доволни ако могат да правят снимки на приятелите си или на пейзажи, да прилагат филтри и да споделят снимките си в социалните медии  или просто да играят Candy Crush Saga. А Huawei P8 Lite 2017 и Honor 8 могат да се справят с тези задачи без проблем.

 

Разбира се, не трябва да се намали или да се спре производството на смартфони от висок клас – тези устройства са изключително важни, защото показват новите технологии и концепции, но всеки трябва да реши сам за себе си може ли да даде толкова много пари за нещо, което няма да ползва пълноценно и след година-две ще го замени.

 

Вижте какво да очакваме от производителите на смартфони през 2017г.