Екшън камерите постепенно се превърнаха в едни от най-популярните мобилни устройства на пазара. Най-новите модели на GoPro са не само изключително издръжливи, но също така могат да издържат дълго с едно зареждане и да снимат 4K видео. Модерните смартфони разполагат с по-усъвършенствани камери, което логично поставя въпроса: "Заслужава ли си изобщо покупката на добра екшън камера?" Отговора е, че този тип устройства си имат собствени фенове, които ги предпочитат пред телефоните си.

 

В крайна сметка се оказва, че за много от тях надделява идеята да имат самостоятелно устройство, което снима с висока резолюция и могат да носят в себе си без значение от атмосферните условия, съобщава DigitalTrends. Добър пример в това отношение са водните и зимните спортове, при които смартфоните могат много по-сериозно да пострадат.  Екшън камерите са създадени да оцеляват и да правят снимки и видео с максимално качество, като не бива да забравяме и компактните им размери. 

 

 

Няма как да пропуснем факта, че екшън камерите са в състояние да правят много добри кадри, които не се различават съществено като качество от смартфоните, В същото време обаче покупката на флагман модел на Samsung или Apple представлява еквивалента на два от най-новите модели на GoPro. Това превръща качеството, цената и издръжливостта в основната причина хората да предпочитат екшън камери пред смартфони, когато се забавляват с любимите си хобита.

 

Вижте пет процесора, които ще захранват смартфоните през 2018г.