Huawei е вторият най-голям производител на смартфони в света и вече няколко тримесечия продава повече устройства от Аpple. Eдинствената компанията, която реализира повече доставки е Samsung, но тенденцията са дистанцията да продължи да се скъсява. Huawei се радват на голяма популярност извън Китай, което важи с особена сила за държавите от европейския континент. Въпреки успеха им от последните години продължава да е доста трудно да си купите смартфон на компанията в САЩ, предаде BusinessInsider.

 

 

Водещ фактор за тази тенденция е факта, че устройствата на Huawei не се продават свободно във физическите магазини на големите мобилни оператори. Това е голям проблем, тъй като над 90% от гражданите на САЩ купуват смартфони именно по този начин. Все пак е възможно да се открият някои модели на компанията онлайн, но се продават с незаключен софтуер и е необходимо да се плати цялата цена, а не да се възползвате от промоция на мобилните оператори. Другият проблем е произхода на Huawei.

 

 

Mного хора имат негативно отношение към компанията заради факта, че е от Китай и я подозират в близки отношения с консервативното правителство в страната. Huawei често са обвинявани, че телекомуникационното им оборудване и хардуер може да се използва за шпионаж и подслушване на потребителите. Подобни твърдения не са доказани, но влияят на мнението на доста американски граждани. Все пак по-големият проблем е, че мобилните оператори в САЩ отказват да предлагат смартфони Huawei в своите мрежи.

 

 

Oще от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони