Ако батерията на телефонът ви се зарежда по-бавно от обикновено и не сте наясно с това какъв е проблема, вие сте на правилното място. От информацията на Business Insider ще разберете какви са причините батериите да се зареждат по-бавно отколкото са вашите очаквания.

Има много причини, поради които зареждането на вашия iPhone или Android може да отнеме повече време от обикновено, но най-често срещаните причини са лесни за отстраняване.

Зареждайте с кабел, а не с безжично зарядно

Безжичните зарядни са удобни, но са значително по-бавни от старомодния начин на зареждане - през кабела. Причината е, че обикновено безжичните зарядни устройства са с много по-ниско ниво на мощност (например 7,5 вата за iPhone, спрямо 12 вата с кабел).

Проверете кабела дали е в изправност

Най-слабата връзка в системата за зареждане на телефона ви е кабелът, който използвате. Дори и да не е очевидно извит или повреден, USB кабелите могат да бъдат повредени вътрешно, което се отразява на това колко ток могат да пренесат.
Ако подозирате, че телефонът ви се зарежда по-бавно, отколкото преди, един от най-лесните начини за отстраняване на неизправности е да смените кабела.

Включете телефона в контакта, а не към вашия компютър

USB портовете на компютъра ви обикновено доставят около 2,5 вата. За разлика от тях съвременните захранващи адаптери обикновено доставят не по-малко от 12 вата. Това означава, че телефонът ви може да се зарежда почти пет пъти по-бързо, когато е включен в контакта в стената.

Използвате слаб адаптер за захранване

Не всички адаптери за захранване са еднакви. През последните години телефоните се предлагат със значително по-мощни адаптери. Адаптерите на трети страни като Anker с два порта, доставят 24 вата в сравнение с обичайните 12, така че надстройката до по-нов адаптер може значително да увеличи времето за зареждане.

Не използвайте телефона си докато се зарежда

Телефонът ви ще се зарежда по-бързо, ако го изключите напълно. Ако телефонът ви е включен, част от енергията от зарядното устройство ще бъде пренасочена към стартиране на вашия телефон и към фоновите задачи, които изпълнява.
Ако не искате да изключите телефона си, просто го оставете на мира, така че екранът да не е включен. За най-добри резултати, изключете телефона си и го оставете да се зарежда спокойно.

Проверете порта за зареждане на телефона ви

По-малко вероятно, но все пак е възможно, портът за зареждане на телефона ви да е замърсен или да е повреден. Ако е необходимо, можете да почистите порта на телефона си с клечка за зъби и със сгъстен въздух.

 

Вижте най-големите пробиви при батериите