Стратегията на Google в пазара на смартфони е  базирана на Android и екосистемата от приложенията, но е все по-силно обвързана и с производството на хардуер. Компанията предлага собствена серия от устройства с бранда Pixel, но също така разработва лаптопи с Chrome OS. както и джаджи като Google Chromecast и Google Home.

Технологичният гигант проявява голям интерес и към преносимите джаджи. Вече ви съобщихме, че Google купи Fitbit за $2.1 млрд. Тази сделка е доказателство за амбициозните намерения на компанията при смарт часовниците и фитнес тракерите. Дори и по време на световната пандемия се обработва голямо количество доставки от Google, което понякога може да предизвика неочаквани ситуации. 

Такъв е случая с потребител, който пожелава анонимност, но споделя историята си в Reddit. Въпросният човек прави поръчка за Google Pixel 4  от онлайн сайта на компанията и остава изключително изненадан при доставката. Причината е, че пратката включва, не един, а десет смартфона Pixel 4 в цвят Just Black на пазарна стойност от порядъка на $5000.

 

 

След като получава поръчката и проверява внимателно какво е получил съвсем логично възниква желанието да запаси всичките устройства. В крайна сметка решава да запази добрите обноски и съобщава на отдела за поддръжка на Google за грешката, която са допуснали.

Показването на снимка на самата пратка е достатъчно да убеди компанията в правотата на твърдението. Въпреки това Google не бързат и се свързват със своя клиент 48 часа по-късно, за да приберат своята пратка. Тогава възниква още един проблем свързан с големия брой смартфони.

Въвеждането на информация за поръчката и следенето на поръчката онлайн обхваща максимум осем модела. Това налага да се изпрати допълнително деветото устройство като самостоятелна пратка. Интересната история показва нагледно, че понякога системата за доставки дори на най-големите компании от ранга на Google може да не предлага най-ефективната услуга.

Все пак изненадата за въпросния потребител си остава, тъй като едва ли всеки ден получавате по пощата пратка съдържаща десет броя на премиум смартфон от последно поколение.

 

Още от Digital: Google измества продукцията на Pixel 4a и Pixel 5 от Китай във Виетнам заради коронавируса