Microsoft продължават стриктно да следват стратегията да предоставят два големи ъпдейта на Windows 10 в рамките на една календарна година. Компанията няма намерение да променя плановете си и вече работи усилено над предстоящата актуализация с името Windows 10 20H1. Официалната премиера се очаква през април или май, като платформата ще предложи впечатляващ набор от нови функционалности. Именно заради това версия "2004" ще е най-големият ъпдейт за компютрите с операционната система от години насам, предаде Express.co.uk.

 

 

Едно от интересните подобрения ще бъде обновения "таблет режим", който ще улеснява работата на хибридните устройства. Така например ще може да използвате лаптопа по-удобно като с по-голямо разстояние между "Taskbar" иконите, да прибирате лентата за търсене и да стартирате команди за бърз достъп от виртуалната клавиатура. Новата функция ще позволи да получите десктоп изживяване, докато работите с таблет режима на Windows 10 20H1. Подобренията обхващат и Windows File Explorer, който вече включва интеграция на съдържанието, което пазите в услугата OneDrive.

 

 

На практика това означава, че докато използвате Windows Search ще можете да откриете файловете в профила ви в облачната услуга директно от File Explorer. Aктуализацията ще продължи да подканя потребителите да изоставят стандартните пароли и да използват по-модерни средствa за верификация като Fingerprint, PIN или Windows Hello Face. Виртуалният асистент Cortana ще разбира много повече неща и премахва нуждата да използвате единствено гласови команди. Това са само част от подобренията, които ни очакват в Windows 10 20H1.

 

Още от Digital: 7 начина да подобрите скоростта на Windows 10 компютъра си