Лаптопите с Chrome OS представляват достъпна алтернатива на устройствата с Windows OS, особено в бюджетния ценови клас. Лесния за използване интерфейс и бързата скорост на работа са другите им предимства, които заедно с атрактивната цена привличат интереса на потребителите. Именно това е причината приблизително 60% от устройствата, които се използват от училища и образователни институции да са хромбуци, въпреки конкуренцията на изгодните модели с Windows 10 S. Платформата притежава още едно сериозно преимущество и то е свързано със сигурността на потребителите. 

 

Вероятно не сте се замисляли, но Chrome OS предлага множество инструменти, с които предпазва потребителите от кибер заплахи в интернет. Неслучайно все по-голям брой експерти по сигурността съветват да използвате лаптоп с Chrome OS, за да си гарантирате ефективна защита срещу хакери. Google полагат много усилия да блокират нежеланото инсталиране на софтуер на компютрите и използват комбинация от различни методи, за да засекат зловредни програми и вируси. Големият плюс е, че компанията поема целия ангажимент се грижи за сигурността на потребителите.

 

 

Има известни случаи на инфектирани приложения в Chrome Web Store, но техния брой е твърде малък, спрямо конкурентните платформи. Филтрите на Google също така са в състояние доста бързо да реагират и да засекат подобни заплахи. Компанията предоставя парични награди, достигащи до $200 хил. за хората, които хакнат платформата, но това се случва много рядко. Дори при такава ситуация Google предприема необходимите промени, с които гарантира безопасността на своя софтуер. Chrome OS се разработвa oт години изцяло с идеята да е лесна за използване и максимално сигурна и това съчетание я отличава от Windows.

 

Още от Digital: Десет начина да подобрите производителността на вашия лаптоп