Шефът на Facebook е много интересна личност, като на него дължим не само най-голямата социална мрежа, но също и много допълнителни проекти, с които той иска да свърже към интернет всеки човек на планетата. Марк Зукърбърг сега разкри официално намеренията си да създаде собствена смарт система с изкуствен интелект, която да улеснява комуникацията между всичките мобилни джаджи и уреди в неговия интелигентен дом. Идеята му е вдъхновена от подобна технология с името J.A.R.V.I.S на героя Тони Старк от популярните филми и комикси Iron Man, съобщава PCWorld.

 

Системата на Зукърбърг първоначално ще извършва базови неща като например контрол на осветителните тела и климатичната инсталация, програмиране от разстояние на термостата или стриймване на музика на различните устройства. Системата ще използва изкуствен интелект, за да бъде максимално полезна и ще може да се управлява изцяло с гласови команди и ще е в състояние да разпознава лицата на посетителите още като се озоват на вратата. Разбира се един от основните акценти в нея ще е опцията да следи непрестанно стаята на неговото бебе и да информира шефа на Facebook и съпругата му при евентуален проблем.

 

За в бъдеще той се надява изкуствения интелект, който създава да еволюира до такава степен, че да го улесни в неговата работа като възпроизвежда информация под формата на виртуални обекти и холограми. При всички положения можем да кажем, че това е един от най-амбициозните проекти на Зукърбърг и факта, че той се е ангажирал сериозно с него е сигурна гаранция, че можем да очакваме интересно развитие около тази система. Все още не знаем дали той смята да я запази само за себе си или някой ден ще позволи и на други потребители да работят с нея, по подобие на най-голямата социална мрежа.

 

Вижте вече можем да качваме Live Photos анимации във Facebook профилите си