Maрк Зукърбърг е един от най-влиятелните хора в света, както и един от най-богатите хора на планетата, но въпреки това винаги е впечатлявал със скромния си начин на живот. Вероятно сте забелязали, но шефът на Facebook на повечето публични събития, в които участва винаги носи една и съща тениска в сив цвят и често може да бъде забелязан с суичър. Зукърбърг даде интересно обяснение на избора на облекло по време на Q&A сесия със свои потребители в интернет, предаде BusinessInsider. 

 

В своя отговор на този въпрос той сподели, че се опитва така да подреди живота си, че да се налага да взема възможно по-малко решения свързани с незначителни неща освен голямата му цел да служи най-добре на обществото. Зукърбърг също така разкри, че има множество сиви тениски в своя гардероб, като понякога малки решения като това какво да облечем или да закусваме сутрин може да е уморително. Именно заради това той не иска да губи време и енергия, а да се фокусира изцяло върху по-важни мисии особено като се има предвид, че над 1 млрд. души на планетата днес използват Facebook. 

 

Шефът на социалната мрежа допълни, че в него остава усещането, че не си върши работата както трябва, като насочва вниманието си към несериозни детайли от ежедневието си. Любопитното е, че други известни личности като например Барак Обама и Стив Джобс също възприемат подобна философия, като гуруто на Аpple дори е имал идея на накара всички служители да се обличат по същия начин, както него. За нас е добре да разберем, че един от най-богатите хора на планетата води скромен начин на живот и се опитва във всеки момент да бъде здраво стъпил на земята.

 

Вижте най-големите филантропи сред технологичните лидери