Google са влиятелно име в пазара на смартфони, което се дължи предимно на разработването на Android. Компанията също така предлага на потребителите и собствена серия от устройства с името Google Pixel. Стратегията на компанията ще продължи да бъде свързана с хардуера. Въпреки това се забелязва съществена разлика във вижданията на Google за добра камера. 

За разлика от своите конкуренти, които предлагат модели с тройни и дори четворни камери в продължение на дълго време Google Pixel имаха само един сензор в задната част. Taка например Google Pixel 4 е първият смартфон на компанията, който има двойна камера на гърба.

Основният сензор е с 12.2-мегапикселова резолюция при f/1.7 апертура и е допълнен от 16МР телефото камера с 2х оптичен зуум. Любопитното е, че в прeдната част също има два модула, които включват 8MP f/2.0 и ТоF 3D сензор. Компанията е сигурна, че дори тези параметри са напълно достатъчни да правите максимално добри снимки и видео клипове от смартфоните

 

 

Незадоволителното представяне на настоящия модел от серията Google Pixel 4, обаче е предизвикало сериозни размествания в хардуерната дивизия на компанията. Според данни на TheInformation няколко високопоставени служители вече са напуснали своите позиции. 

Шефът на "Made By Google" - подразделението за хардуер, Рик Остерло е обект на сериозни критики заради пропусната възможност да предложат нещо различно със "Soli" чипа на смартфона. Другият недостатък на устройството е  твърде краткия живот на батерията.

През последните месеци е напуснал Марио Кеирос, който бе мениджър на Pixel програмата, като това се е случило с още един важен човек. Това е Марк Левой, който оглавяваше дивизията за камери на устройствата с бранда Pixel. 

С неговото име се свързва изказването, че "Ultra-Wide" камерите в смартфоните не са важни. Неговите думи контрастираха силно с желанието на потребителите да видят широкоъгълен сензор в Google Pixel 4 вместо телефото камера. Няма да е пресилено да кажем, че подобно решение вероятно е оказало сериозна роля за продажбите на Pixel 4 на световния пазар.

 

Oще от Digital: Защо Google Pixel 5 няма да бъде смартфон от висок клас