Главният изпълнителен директор на Apple е интересна личност, която сравнително рядко си позволява да дава интервюта. Все пак най-добрият фактор, определящ работата на най-важния човек в компанията е пазарната капиталация, която надхвръля $2 трилиона. За малко повече от десетилетите Тим Кук успява да развие ценностите на Apple в правилни бизнес решение, за да я превърне в една от най-скъпите компании в света.

Настоящият шеф на технологичния гигант започна да управлява бизнес империята, на която дължим iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch и Siri на 5 октомври 2011г. Новата ера на технологични иновации усвеличи размерите на iPhone от 3.5 до 6.7 инча с iPhone 12 Pro Max. Премиерата на Apple Watch също е едно от запомнящите постижение на Тим Куук през последните десет години.

Ново интервю на шефа на Apple в Sway подкаста на Кара Суишър предоставя любопитен поглед върху бъдещето на компанията. Поредицата любопитни въпроси засегна и колко време Тим Кук планира да ръководи технологичния гигант.

 

 

Може да останете изненадани, но шефът на Apple не вижда себе си на същата позиция след десет години. От думите му разбираме, че Тим Кук все още не мисли за деня, в който ще се оттегли. Въпреки това смята, че десетилетие е твърде продължителен срок и вероятно няма да бъде шеф в Applе толкова дълго.

Когато настъпи момента ще бъде избран най-подходящият човек, който да положи основните на следващата славна страница в историята на компанията.

Главният оперативен директор, Джеф Уилямс изглежда като най-възможният кандидат, който да продължи започнатите проекти от Tим Кук. По този начин върви по същия път, както сегашния шеф, който също бе COO преди да наследи Стив Джобс за постоянно през 2011г.

 

Още от Digital: Tим Кук вече е част от престижния клуб на милиардерите