Джеф Безос е един от най-богатите хора на планетата и може да се похвали, че е собственик на най-голямата търговска верига в интернет.  Шефът на Amazon публикува ежегодното си писмо до инвеститорите, в което споделя, че е доволен от милионите потребители на компанията. Джеф Безос допълва, че техните очаквания никога не са статични и постоянно се променят във възходяща посока, което е провокирано от човешката природа. Високите изисквания на клиентите пък допринасят Amazon да е по-успешна компания.

 

Шефът на Amazon също така допълни, че независимо от успеха, той няма да бъде напълно доволен, тъй като ще продължи да изисква повече от служителите и себе си. Еволюцията на технологиите е основна причина клиентите да очакват не само по-високо качество, но и по-кратко време за доставка на дадена стока, от когато и да било. Toва означава, че компаниите, които не могат да се адаптират към тези очаквания рискуват да останат извън съзнанието на потребителите, информира BusienssInsider.

 

 

Динамично развиващата се индустрия също така налага постоянно да си отворен за нови неща и да поддържаш ползотворна обратна връзка с потребителите. Джес Безос твърди, че в този бизнес няма как да почиваш на стари успехи, а е необходимо всеки ден да доказваш себе си, за да спечелиш вниманието, както на съществуващи, така и на нови клиенти. В заключение ще отбележим, че той за първи път сподели официално колко хора използват услугата Amazon Prime и се оказва, че акаунти имат повече от 100 млн. души.

 

Oще от Digital: Осем впечатляващи факта за шефа на Аmazon и неговото богатство