Обръщате ли внимание на резолюцията на камерата в новия си смартфон? Независимо от отговора ви много потребители базират крайното си решение именно на този фактор. Тази тенденция не е случайна, защото смартфоните се превърнаха в основно средство за фотография. Водещите производители много добре знаят нагласите на потребителите и се надпреварват да ги оборудват с по-добри камери. Любопитен факт е, че хората се интересуват повече от резолюцията на селфи сензора, в сравнение с основната камера.

 

Данните разкриват, че в Google Photos се хостват над 24 млрд. селфита на потребители, а според изследване на Brit+Co всеки възрастен човек ще сподели средно 27 500 снимки на себе си през целия си живот, предаде Mashable. Едва ли има по-категорично доказателство за популярността на селфитата от тази информация. Хората обожават да се снимат сами и това е причината да виждаме все повече предни камери с LED светкавица и автофокус, които подобряват възможностите за снимане при слабо осветление.

 

Samsung също изместиха фокуса към предните камери в Galaxy S8 и Galaxy S8+, което може да се каже и за последните версии на iPhone. Основните камери на предходното поколение на най-търсените смартфони предлага достатъчно добри възможности за фотография, което премахва необходимостта от сериозен ъпдейт. Предните камери винаги са имали слаба резолюция, но невероятната популярност на селфитата постепенно променя тази тенденция и ще превърне 2017г. в годината на селфи сензорите.

 

Вижте какво е бъдещето на селфитата