Забавлението с любимите парчета e предпочитано хоби за много хора. Слушането на музика е по-удобно и приятно отвсякога с непрестанният достъп до интернет, Преди зората на мобилните устройства използвахме различни физически устройства за достъп до своята колекция от песни и албуми.

Епохата преди интернет мнозина асоциират с Winamp - един от най-емблематичните софтуери от 90-те години на XX век. Мултимедийният плейър бе неизменна част от  eжедневието за няколко поколения потребители и фенове на музиката. Популярността му постепенно намаля с навлизането на дигиталните технологии.

Представителите на серията iPod бяха едни от първите умни продукти от ново поколение, които помогнаха Winamp да остане в историята. С течение на времето все повече хора започнаха да разчитат на стрийминг платформи като Spotify за постоянен достъп до колекцията от музика, албуми и плейлисти.

 

 

Много скоро, обаче Winamp може да се завърне триумфално и да диктува отново предпочитанията на потребителите. Разработчиците на легендарната програма от Radionomy са се фокусирали върху създаването на модерна версия. Вече е стартирал и процеса на набиране на бета тестъри за актуализираното приложение на Winamp.

Страницата създадена да промотира новия продукт включва и модернизирано лого. Доколкото разбираме предстоящата версия ще предложи изцяло ново изживяване, което отговаря на високите очаквания на съвременният потребител. Със сигурност можем да очакваме интеграция на социални мрежи и външни платформи, както и UI оптимизиран да изглежда добре на тъчскрийн екраните.

На този етап няма детайли кога ще е премиерата на модерния Winamp, но това едва ли ще се случи преди 2022г. Регистрацията в бета програмата изисква само име и имейл адрес.

 

Oще от Digital: Kои са най-популярните онлайн услуги за стрийминг на музика