Случвало ли ви се е да се забавлявате с дадено приложение и след това да го изтриете от своето устройство, но да не можете да го откриете след това в Google Play или App Store? Това може да е доста разочароващо, ако сте премахнали софтуера с идеята да го използвате отново на по-късен етап, чрез верификация с Google или Facebook акаунт.

Причините за премахването на дадено приложение от онлайн магазините за Android и iOS могат да бъдат разнообразни. Ако имате смартфон с Android е много по-вероятно да откриете дадено заглави заради "отворения характер" на платформата.

Apple залагат на доста консервативен подход в дистрибуцията на iOS, където предпочитат да налагат пълен контрол над екосистемата от приложения и услуги. Google имат стриктни изисквания за ъплоуд на приложения, но дори и да ги премахнат има бази данни, в които се съдържат резервни копия на повечето заглавия за Andrоid.

Това е възможно с APK файлове, които са популярен метод за инсталиране на софтуер на смартфоните с платформата.

 

 

Основната причина за отсъствие на мобилно приложение в Google Play или App Store е, че устройството, което използвате не е съвместимо със съответната версия на софтуера. Най-често този проблем засяга устройствата с по-стари версии на Android. 

Специфичната система от изисквания на двата онлайн портала също така може да изтегли дадено заглавие заради факта, че разработчиците не са предоставяли актуализация от дълго време. Подобна информация се съхранява към описанието на всяко заглавие. 

Много често се случва определено заглавие да бъде изтеглено от порталите защото нарушава правилата на Apple и Google, съобщава HowToGeek. Moтивите могат да са свързани с разпространение на зловреден софтуер, нарушаване на интелектуална собственост или друг подобен проблем.

Възможно е също така дадено приложения или игра да бъде регионално заключено, което означава да бъде налично само в определени държави. Последният вариант е самия разработчик да е премахнал даден софтуер от онлайн магазините за смартфони и това да бъде причината да не го откривате в Google Play или App Store. 

 

Още от Digital: Защо Google Play има най-голям принос за сигурността и успеха на Android