Високите продажби на смартфони не са единствения източник на приходи за Samsung в мобилната индустрия, тъй като компанията печели и от производството на хардуерни компоненти за устройствата. Корейският гигант сега разкри малко повече детайли за своята стратегия в този сегмент на събитието Foundry Forum. Oказва се, че Samsung са прекратили разработването на нова технология за производство на процесори и ще продължат да залагат на сегашните методи за създаване на чиповете Exynos. информира CNet. 

 

Законът на Мур е неписаното правило, което от десетилетия диктува еволюцията на процесорите. Ключов фактор за този процес има намаляването на размера на транзисторите - малките електронни компоненти, които обработват данните в самите чипове. Развитието на технологиите и факта, че днес размерите на транзисторите се приближават до това на атомите затруднява сериозно нормалната еволюция и поддържането на Закона на Мур. Все пак Samsung вярват, че имат ефективно решение на този проблем.

 

 

Досега бе достатъчно на всеки две години да се удвои броя на транзисторите в определена част от процесора, но напоследък това не е възможно и е необходимо много повече време. Oт Samsung смятат, че сегашната им технология спокойно може да се използва за създаването на още четири генерации процесори. Следващата стъпка е преминаването към производствен процес с името "Extreme Ultraviolet Lithography", който ще позволи интеграцията на четири пъти повече компоненти на същата площ. Първите 7-нанометрови чипове на Samsung ще са готови през 2019г.

 

Oще от Digital: Защо процесорите за смартфони вече използват изкуствен интелект