Oстават броени дни до премиерата на iPhone 8, която ще стане факт на специално събитие в новия кампус на Apple на 12 септември. Юбилейният смартфон ще има изцяло различен дизайн и ще предложи редица подобрения като двойна камера, технология за лицево разпознаване, безжично зареждане, по-добър дисплей, по-бърз процесор и др. Новите компоненти закономерно ще са причина и за по-високата цена. Вече ви информирахме, че iPhone 8 ще струва $1100 според JP Morgan.

 

Eдна от основните причини за цената на смартфона ще е неговия OLED дисплей. В момента Samsung произвеждат над 95% от панелите с технологията и се очаква да доставят тези за IPhone 8 на цена от около $120-$130. За сравнение LCD панелите на iPhone 7 струват $45-$55. Тук е момента да отбележим, че корейския гигант ще създаде още и тъчскрийн дисплея и контролер модула, които заедно със самия панел са трите основни компонента на OLED дисплея, предаде PocketNow.

 

Аpple ще използват и други хардуерни компоненти като RAM памет и процесор, които са по-скъпи, спрямо iPhone 7. Не бива да забравяме, че iPhone 8 се очаква да е първия смартфон на компанията с двойна задна камера, което също ще се отрази на пазарната стойност. Все пак водеща причина за увеличението на цената ще има Samsung и дългоочаквания OLED дисплей. Това е интересно с огледа на факта, че двете компании водят ожесточена битка за доминация в глобалния пазар на смартфони.

 

Вижте осем скрити функции в iPhone, които може би не знаете