Samsung ще представят новите си флагмани в пазара на смартфони през февруари. Серията се очаква отново да включва три модела. Корейският производител не планира промяна в стратегията да продава версии със Snapdragon и Exynos процесори в различните пазари. През последните месеци Galaxy S22 гамата често привлича вниманието ни.

Водещ принос за интереса към смартфоните предизвика и партньорството на Samsung и AMD. По този начин флагманите се очаква да предложат впечатляваща графична производителност. Технологиите на AMD ще намерят място във версиите на смартфоните, които са базирани на Exynos 2200 процесора.

Конкретните технически спецификации на AMD GPU не са известни, но очакванията са за сериозен ъпгрейд особено по отношение на гейминга. Плановете на компанията, обаче могат да претърпят неочаквана промяна. Бивш служител на Samsung с псевдонима Super Roader твърди, че корейският производител е взел решението да се откаже от Exynos 2200 процесора.

 

 

Това означава, че всички версии на Samsung Galaxy S22 ще използват процесори Qualcomm Snapdragon. Решението за отказа от Exynos 2200 е свързано с хардуерната криза в индустрията. Алтернативният план на компанията предвижда доставянето на Qualcomm Snapdragon 898 процесори за всички конфигурации на смартфоните.

Данните на Super Roader потвърждават, че Unpacked събитието ще се проведе на 8 февруари. Тогава ще видим и нова серия слушалки от Galaxy Buds гамата. Предварителните поръчки на Galaxy S22 започват в същия ден на премиерата. Реалните продажби ще стартират преди края на февруари, съобщава LetsGoDigital.

Подобренията в смартфоните се очаква да обхващат всички ключови компоненти, включително дисплеи, камери и батерии. В заключение ще допълним, че Samsung все още не са потвърдили отказа от Exynos 2200 в предстоящата серия.

 

Oще от Digital: Ще има ли промяна в имената на новите смартфони от сериятa Samsung Galaxy S22