Samsung успяха да изпреварят Apple и да се утвърдят като лидер в пазара на смартфони заради своята по-различна стратегия. Компанията разполага с едно важно предимство пред своя конкурент, а именно, че пуска на пазара два флагмана в рамките на една календарна година.

Първото тримесечие е свързано с представянето на следващата версия на Galaxy S смартфоните, които са основния източник на приходи за Samsung. Успоредно с това корейския бранд приковава вниманието към себе си с премиерата на Galaxy Note няколко седмици преди да видим новия iPhone.

Устройствата от серията предлагат поддръжка на стилуси и традиционно са фокусирани към бизнес потребителите. Предимствата за Samsung от този бизнес модел са многобройни и позволяват на компанията да бъде достатъчен атрактивен избор през 12-те месеца на годината, актуализирайки по-често своето портфолио.

От доста време се спекулира с идеята Samsung да променят стратегията си и да ни позволят да използваме S Pen стилусите в представителите от Samsung Galaxy S серията.

 

 

Преминаването на подобен подход може да се възприеме като евентуален край на Samsung Galaxy Note. Разпространението на коронавируса вече промени плановете на компанията с изместването на премиерата на Samsung Galaxy S21 през януари 2021г. По този начин Samsung ще избързат с няколко седмици от стандартния график в пазара на смартфони.

Популярният блогър IceUniverse сега разкрива, че все още няма индикации за разработката на Galaxy Note 21. Това е необичайно, тъй като Samsung започват да експериментират със смартфоните от серията на този етап от годината. Според него компанията дори може да не представи изобщо модел с бранда Galaxy Note през 2021г.

Вместо това Samsung ще се фокусират към гъвкавите смартфони, които тепърва ще набират популярност. Легендарната функция за използване на стилус ще намери място в Samsung Galaxy Z Fold 3, което също обезсмисля поддържането на още една серия премиум устройства.

Високата цена на модели като Galaxy Z Fold 2 също е проблем, който може да бъде решен с премиерата на по-евтин смартфон със същия дизайн.

 

Oще от DIgital: Samsung Galaxy S30 Ultra ще има писалка S Pen